Vinyasasyoga30  7,00 €

Valmentaja

Videon trailer

Videon kuvaus

Vinyasa tulee Sanskritin kielen sanoista "nyasa" (asettaa) ja "vi" (erityisellä tavalla). Tämä joogalaji, jossa hengityksen ja liikkeen yhdistäminen on pääroolissa.
Harjoitus etenee dynaamisesti, 30 min aikana 30:llä eri asanalla, joilla vahvistetaan koko kehoa monipuolisesti ja pyritään vähentämään sekä kehon, että mielen ylimääräisiä kireyksiä. Tee harjoitus rentoutuneesti välttäen liikaa yrittämistä.

Harjoituksessa keskitytään myös hengitykseen sen antamaan rytmiin. Kehon rentoutuessa myös mieli rentoutuu. Kun harjoituksesta tulee tuttu voit syventää henkistä ja syvempää kokemusta harjoituksessasi. Tärkeää on kuitenkin ensin oppia tekemään asanat oikein ja löytää niistä itselleen sopivat versiot. Työskentelemällä fyysisesti itsesi kanssa, pääset myös pikkuhiljaa syvemmälle itseesi ja voit hoitaa henkistä tasapainoasi.

Tee harjoitusta oman kehosi mahdollisuuksien ja mahdollisien rajoituksien mukaan, kuuntelemalla herkästi kehon lähettämiä viestejä, nauttien liikkeestä hymy huulilla, ei otsa rypyssä. Vältä väkivaltaa itseäsi kohtaan ja tee harjoitus itsellesi.

Tähänkin harjoitukseen pätee säännöt: Älä ruokaile ennen harjoitusta, vaan ruokailusta pitäisi olla aikaa n 2 tuntia, pukeudu mukavasti joustaviin vaatteisiin, älä harjoita joogaa sairaana.

Olen kerännyt harjoitukseen vuosien myötä oppimiani asioita ja tehden niistä joustavasti etenevän harjoituksen jota olen itse tehnyt jo pitkään. Olen myös ohjannut erikseen sekä Viisi Tiibetiläistä riittiä kursseja että Mudra kursseja. Harjoitus siis sisältää myös 5 Tiibetiläistä riittiä, joiden sanotaan olevan ikuisen nuoruuden lähde.

Viisi tiibetiläistä riittiä toi länsimaailman tietoon Peter Kelder 1930-luvulla. Hän kuuli tuhansia vuosia vanhoista riiteistä brittiläiseltä everstiltä, joka puolestaan oli oppinut ne tiibetiläisiltä munkeilta. Riitit olivat munkkien terveyden salaisuus. Riitit avaavat ja tasaavat energian virtaamista kehon energiakeskuksissa eli chakroissa. Kun energiakeskukset toimivat moitteettomasti, myös mieli ja keho ovat tasapainossa. Harjoitukset virkistävät hermojen, rauhasten ja sisäelinten toimintaa: tuloksena on virkeä ja voimakas olo. Viisi tiibetiläistä on pohjimmiltaan joogaharjoitus.

Harjoituksessa teemme myös ns. sormijoogaa eli mudria jotka ovat kehon, käsien tai sormien
asentoja joilla on jonkin asteen vaikutus kehon energioihin, tai mielenalaan sekä hengitykseen.

Kesto 38:13