Raskauden jälkeisen harjoittelun aloitus  3,90 €

Valmentaja

Videon trailer

Videon kuvaus

Kun haluat aloittaa harjoittelun raskauden jälkeen, olisi hyvä pitää synnytyksen jälkeen vähintään 2kuukutta taukoa (suositus 8-12viikkoa, riippuen palautumisesta)

Etenkin vatsalihasten palautumiselle on tarpeen, ettei niitä rasiteta tuona aikana suoranaisesti vatsalihaksille kohdistuvilla liikkeillä. Sen sijaan lantionpohjan harjoitukset, sekä syvien vatsalihasten harjoitukset voidaan aloittaa pian synnytyksen jälkeen (jo ennen kuin on kulunut 8-12viikkoa synnytyksestä). Niihin voi pyytää apua esim lantionpohjafysioterapiaan erikoistuneilta fysioterapeuteilta, tai suoraan synnytys sairaalasta.
Suorille vatsalihaksille tehtäviä harjoituksia (rutistuksia, kiertoja, lankkuja, jalkojen saksauksia, linkkuveitsiliikkeitä jne. on syytä välttää niin kauan kunnes vatsalihakset ovat palautuneet, eikä niiden välissä ole enää erkaantumaa.(yli kahden sormen levyinen rako suorien vatsalihasten välissä voi viitata erkaantumaan, jolloin asia kannattaa tarkistuttaa fysioterapeutilla ennen varsinaisen vatsalihasharjoittelun aloittamista, jotta tila lähtee korjaantumaan ennen sitä)
Ylävartalon harjoituksilla ja sovelletuilla kyykky liikkeillä voidaan aloittaa harjoittelua raskauden jälkeen. Samaan aikaan on suositeltavaa tehdä myös lantionpohjan harjoituksia, jotka osaltaan mahdollisesti edistävät palautumista.

Raskaammilla painoilla tehtäviin kuntosaliliikkeisiin voi siirtyä hiljalleen kun vatsanseinämä ja vatsalihasten motoriikka ja aktivaatio on palannut normaaliksi.
Tämän videon harjoituksissa sopiva toistojen määrä on lähtötasostasi ja vastuksesta riippuen 5-20 toistoa. Voit tehdä harjoituksen läpi 1-3 kertaa.

Kesto 16:00